Kapellimestarit


Töölö Brassin uudeksi kapellimestariksi on toukokuussa 2019 valittu Okko Kivikataja.

Kiitämme Ville Paakkunaista hienosta monivuotisesta panoksesta Töölö Brassin ja suomalaisen brass band-musiikin kehittämiseksi.

Orkesterin kapellimestareina ovat toimineet vuosina 1980-1983 Jouko Saari, vuosina 1984-1988 Hannu Koivula ja Reima Jaatinen. Vuodesta 1989 alkaen kapellimestarina on toiminut Tom Bildo ja vuoden 2003 alusta Olavi Pitkänen.

Vuosi 2004 oli Töölö Brassille muutoksen vuosi, sillä orkesterin kapellimestariksi saatiin monipuolinen ja paljon uusia ajatuksia mukanaan tuonut Klaus Pylkkänen. Klaus on toiminut kapellimestarina useissa eri kokoonpanoissa ja orkestereissa. Hänen instrumenttinsa on pasuuna. Syksystä 2007 alkaen kapellimestarina on ollut Sami Hannula ja keväästä 2008 alkaen Olavi Pitkänen.

Alkuvuoden 2011 kapellimestarina toimi pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Sami Hannula, mutta hänen siirryttyään Lahteen Varusmiessoittokunnan johtoon saimme Kaartin Soittokunnan uuden kapellimestarin Ville Paakkunaisen uudeksi pääkapellimestariksemme. Käynnistimme 2011 aikaisempaa systemaattisemman kapellimestaritoiminnan ja sen tuloksena Ville Paakkunaisen lisäksi Töölö Brassin kapellimestareina toimi Heikki Elo. Esko Heikkinen oli vuonna 2011 kapellimestari- ja solistivieraana. Vierailevina kapellimestareina ovat toimineet mm. Ray Farr, James Watson, Ifor James ja John Miller.